1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 1 / kattintson +36 20 / kattintson kattintson

Lámpakészítés folyamata: így készülnek a Patinás Lámpák

Hogyan készült? Így születnek a Patinás Lámpa kollekciók!

Hogyan készült? Így születnek a Patinás Lámpa kollekciók!

Egyedi design alapján kézzel készített sárgaréz lámpáink valódi művészeti alkotások - amelyek emellett funkcionális kiegészítői is otthonának. De hogyan születnek lámpáink? 

Hogyan készült? Így születnek a Patinás Lámpa kollekciók!

Fontosnak tartjuk, hogy az általunk kreált lámpák ne csak prémium anyaghasználatuk miatt képviseljenek értéket, de a lámpagyártás folyamata is ezt a célt szolgálja. Ennek megfelelően luxus lámpáink születésekor a tradicionális lámpagyártási metódusokat vesszük alapul: minden egyes darabot kézzel, a legnagyobb odafigyeléssel munkálunk meg. Pillantson be egy kicsit kulisszáink mögé, fedezze fel a Patinás Lámpák születésének legfontosabb lépéseit! 

 

Új Patinás Lámpa születik…

Számunkra minden kollekciónk minden egyes darabja különleges, hiszen az első ötlettől, az első ihlettől kísérjük végig lámpáinkat egészen odáig, hogy az Ön otthonában díszeleghessen. Weboldalunkon több, mint 700 lámpa közül válogathat -  amelyeket mi magunk terveztünk meg a legapróbb részletekig. Az ötlet megszületésétől persze még hosszú az út a gyártásig! 

Az első tervektől a végleges tervig

Kiváló szakértelemmel és kreativitással rendelkező kollégáink, művészeink az ötletet a legapróbb részletig dolgozzák ki: a lámpatestek mintájának, formáinak megtervezése precíz feladat, amely termékeink szépségét biztosítja. 

 

Öntőformák készítése és a lámpa részeinek öntése

Ha a terv megszületett és minden szakértőnk jóvá hagyta azt, kezdődhet a munka! A tervek alapján öntőmintákat készítünk: ez a projekttől függően készülhet fából faragva, vagy akár 3D nyomtatással is. 


Az öntőformák elkészítése után az éppen születő Patinás Lámpa részeit olvasztott sárgarézből kiöntjük. Lámpáink minden esetben magas minőségű alapanyagok felhasználásával készül, hogy Ön csakis a legjobbat kapja! 

 

Ahol a részletek születnek: csiszolás, cizellálás és megmunkálás 

A kész öntvényeket ezután precíz kollégáink veszik kézbe, akik aprólékos munkát végezve csiszolják, cizellálják és munkálják meg ezeket a darabokat. Minden esetben fokozottan ügyelünk rá, hogy a készülő lámpa a tökéletességig legyen megmunkálva: nem maradhatnak sorjás élek, megmunkálatlan részek, amelyet emberi erőforrással érünk el. 

 

Következzen a lakatosmunka! 

Ebben a fázisban a készülő lámpa már szemet gyönyörködtető, azonban még darabjaiban várja a további lépéseket. Lakatos részlegünkbe küldjük őket, ahol szakembereink a karokat a kívánt pozícióba hajlítják, az elemeket forrasztják, fúrják.


Ezen folyamat alkalmával is minden esetben a legnagyobb precizitásra törekszünk: a forrasztáshoz csakis a legjobb minőségű ipari ezüstöt használjuk, a lakatosmunkák után pedig újraellenőrizzük a csiszolást, szükség szerint a fúrások helyét is elsimítjuk. 

 

Tisztítás és felületkezelés

Az új Patinás Lámpa ilyenkor még mindig darabokban várja a további munkafolyamatokat. Kollégáink az összeállításra felkészített darabokat alaposan megtisztítják és felületkezelik – például ilyenkor történik a lámpa színének felvitele amelyet megbízóink választhatnak meg a rendelés során: matt és fényes nikkel, matt és fényes réz, valamint antik bevonat kérhető ízlés szerint a lámpatestekhez. 

 

Összeszerelés 

A lámpa egyes részei már elkészültek, és a folyamat izgalmas fordulatot vesz: itt válik a tervből, a megannyi rajzból kézzel fogható termék! Kollégáink a lámpa részeit összeszerelik – csavarozzák és forrasztják. 

 

Mechanikai és elektromos próba

A Patinás Lámpák különlegessége a tradicionális eljárásban és a prémium minőségben rejlik. Ezek a lámpák nem sorozatgyártásban futnak le a szalagról – minden egyes darabnál külön-külön megyünk végig ezeken a folyamatokon, és nem adunk ki a kezünk közül olyan lámpát, amit nem próbáltunk ki, tesztelünk le. 

 

Csomagolás és szállítás

Termékeinket világszerte szállítjuk kiváló ízléssel rendelkező vásárlóink otthonába vagy akár középületekbe, múzeumokba, emléképületekbe és  hotelekbe, kastélyokba. A lámpákat a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó csomagolóanyagba burkoljuk, és egyedi kérések alapján szállítjuk: akár futárszolgálattal, akár egyedi megoldással, de gyakran mi magunk visszük a helyszínre! 

 

Élvezze Ön is a Patinás Lámpák csillogását otthonában! 

Megtetszett valamelyik lámpánk, vagy szeretné egyedi álmait megvalósítani? Kérje személyre szabott ajánlatunkat az alábbi form kitöltésével! 

 

Érdeklődés

Amennyiben termékeink felkeltették az érdeklődését, és szeretnék kollégáink segítségét kérni a választásban/vásárlásban, kérjük adja meg elérhetőséget az alábbiakban – és mihamarabb felkeressük az Ön által választott módon!

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Hírek

Kollekció