Rólunk

rolunk rolunk
Rólunk Kézműves lámpákat készítünk 1981 óta
rolunk

1981-ben édesapám, Károlyi György, különleges vonzalommal talált rá az első darabokra: régi, eredeti, patinás csillárokat, lámpákat vásárolt aukciókon, vásárokon.

Mind árasztották magukból koruk eleganciáját, hangulatát és titokzatos történetét. Mintha meséltek volna... Eleinte csak felújítottuk ezeket a lámpákat, hogy értékesíthessük őket, de hamar szenvedélyünkké váltak ezek a régies, értékes darabok. 5 éven belül saját gyártásba kezdtünk és már közel 20 új modellt tartalmazott a repertoárunk.

A patinás lámpák stílusa, művészi kidolgozottsága és fennkölt hangulata pedig vonzotta a műértő, igényes vásárlókat. Hamarosan kialakult a lámpák köré egy magyar illetve német és osztrák régiségkereskedőkből álló vevőkör. Rövid időn belül elismertségre tettünk szert, és a lámpák szakértőjévé váltunk Magyarországon. Amikor 1999-ben megnyitottunk az első bemutatótermet a belvárosban, akkor az 40 m2-en fogadta az érdeklődőket, míg a hozzá tartozó gyártó részleg 200 m2 volt és 5 főt foglalkoztatott.

A lámpákat egyedi módon családokba rendeztük és az akkor meglévő csillárok kiegészültek a stílusban és formavilágában megegyező falikar, mennyezeti lámpa és állólámpa változatokkal. A patinás lámpacsaládok a mai napig egyedi koncepciót jelentenek ebben a szakmában, és meglétük szinte összeforrott a cégünk nevével.
2006-ban édesapám visszavonult a cég üzleti részétől. A bátor változások ekkor kezdődtek a cég életében.
Üzletünk 140 m2-re bővült, neves belsőépítész közreműködésével elegáns és egyben különleges bemutatóteremmé, egy patinás lámpa-szalonná alakult. A lámpák, csillárok a falakon, a plafonon szinte hívogatják a látogatókat nagyon különleges miliőt kölcsönözve a helynek.

Üdvözlettel,
rolunk
Károlyi Csaba